Säkerhet och integritet

Jag var med i panelen för ”Är du digitalsmartare än en femteklassare”. Mitt uppdrag var att ställa frågor och diskutera ämnet. Det var först lite pirrigt att så många var där och att bli filmad. Vi hade inte jobbat så mycket med det som skulle sägas men jag lyckades få fram det jag ville säga. Tyvärr blev det lite rörigt med poängsystemet. Jag lärde mig att avtal ofta är jättelånga och att det kan ta veckor att läsa och förstå. Jag tror att det är skrivna för att man inte ska orka läsa. Från grupperna som jobbat med integritet förstod jag att filter och brandväggar inte går att lita på det finns möjlighet att hitta vägar runt eller att dom inte funkar.

Att träffa vänner på internet kan vara svårt om man inte känner/ vet vem det är innan. Man kan lägga upp bilder på andra och låtsas vara någon annan och många vill luras det kan kallas ”troll”. Om man råkar ut för något obehagligt på nätet ska man alltid prata med en vuxen.

När man gör nytt lösenord ska man vara klurig. De vanligaste lösenorden är: 123456, qwerty och lösenord. Använd gärna minst 8 tecken, siffror och bokstäver.

Ett svar på ”Säkerhet och integritet”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.